Multi-Gyn serien rummer i Danmark fire produkter, der øger velværet i underlivet.

Patenteret molekyle giver velvære til underlivet

Undersøgelser peger på at det patenterede 2QR-molekyle, der udvindes af planten Aloe Barbadensis Miller, kan behandle bakteriel vaginose uden brug af antibiotika. Det er godt nyt for kvinderne, og godt nyt i kampen mod antibiotikaresistens.

Af: Michael Winther

Erfaringerne viser, at helt op mod 85 procent af samtlige kvinder undervejs i livet får problemer med underlivet i form af svamp, bakteriologiske infektioner og vaginal tørhed samt rifter, kløe og ømhed. Men den gode nyhed er, at der er hjælp at hente.

Produktserien Multi-Gyn, der kan fås i håndkøb på landets apoteker og andre udvalgte steder, er det oplagte valg, hvis man døjer med tørhed og irritation i underlivet, har en svampeinfektion eller bakteriel vaginose, som kommer til udtryk ved ildelugtende udflåd, med et lugtkarakteristika som dårlig fisk. Hertil kommer at Multi-Gyn serien også er parat med et kompres, der kan lindre generne og accelerere helingen af rifter og overbelastet væv, herunder problemer med hæmorider.

Forskning peger frem

De positive behandlingsresultater med Multi-Gyn serien, der distribueres af Nordic Consumer Health Denmark, skyldes alene det patenterede 2QR-molekyle, der er udvundet af planten Aloe Barbadensis Miller gennem en molekylær filtreringsproces. Molekylet, der efter filtreringen består af lange negativt ladede polysakkarider, har vist sig særdeles velegnet til at bekæmpe skadelige bakterier i og omkring kvinders underliv. Molekylets egenskab er, at det blokerer, hæmmer og bekæmper udviklingen af skadelige bakterier, ved at indkapsle dem for til sidst at fjerne dem helt. Det sker i samarbejde med kroppens naturlige immunforsvar i et avanceret mikrobiologisk samarbejde.

- Det er virkelig en fornem produktserie, vi har i markedet, og en produktserie der han hjælpe langt de fleste kvinder til en højere grad af velvære fri for genererende ubehag i og omkring kønnet. Samtidig er det jo også en positiv udvikling, at resultaterne fra en international klinisk undersøgelse omkring bakteriel vaginose, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift European Obstetrics & Gynaecologi, peger på, at sygdommen og bakterieophobningen kan bekæmpes med 2QR-molekylet. Selvom der skal yderligere kliniske studier til for at give den endelige evidens, er der sikre tegn på, at vi nærmer os en løsning, der ikke omfatter traditionel antibiotikabehandling, når det handler om at bekæmpe bakteriel vaginose, forklarer Charlotte Ringgaard Andersen, chef for Nordic Consumer Health Denmark.

Tre geler

De forskellige produkter i Multi-Gyn serien er naturlige, sikre og milde, og udmærker sig ved, at de ikke kan overdoseres. Endvidere indeholder produkterne ikke konserveringsmidler, parfume, kemikalier eller indholdsstoffer af animalsk oprindelse, ligesom de uden risiko kan anvendes i forbindelse med både amning, medicinering og graviditet.

I Danmark findes i alt fire produkter i serien. Multi-Gyn LiquiGel afhjælper og behandler tørhed og irritation i underlivet, som følge af hormonelle ændringer, lægeordineret medicin eller graviditet. Der er tale om en gel, der genopretter fugtbalancen i skedens slimhindevæg, og efterfølgende stimulerer kroppens naturlige fugtproduktion i slimhinden.

Multi-Gyn ActiGel er udviklet til både at forebygge og behandle bakteriel vaginose, der kommer til udtryk ved dårlig lugt og gråligt udflåd Der er tale om en gel, der giver umiddelbar lindring, men også en gel der øger tilvæksten af sunde bakterier, eliminerer de dårlige og genopretter den naturlige pH-værdi i vagina.

Svamp i skeden er, selvom det er ufarligt, et stort problem for mange kvinder, og det vurderes, at omkring 75 procent på et eller andet tidspunkt rammes af det. I Multi-Gyn serien er det gelen FloraPlus, der er svaret på behandling af skedesvamp. FloraPlus både behandler en aktuel svampeinfektion og forebygger fremtidige. Skedesvamp lugter ikke, men kan give hvidt udflåd og er i det hele taget ubehageligt at trækkes med, fordi det giver kløe og irritation. Med en behandling med Multi-Gyn FloraPlus stimuleres produktionen af mælkesyrebakterier, men påvirker i øvrigt ikke den normale bakterieflora i vagina.

Mere samarbejde

Charlotte Ringgaard Andersen, der er chef for Nordic Consumer Health Denmark, er ikke i tvivl om 2QR-molekylets positive egenskaber.

Det sidste produkt i Multi-Gyn serien er Kompresser. Det er at sammenligne med et normalt trusseindlæg, men netop i tilfældet Kompresser er materialet foret med 2QR-molekylet, som indlægget så afgiver i en jævn strøm til brugeren. Kompressen er særligt velegnet til at behandle rifter, hæmorider og overbelastet hud. Virkningen er kølende og så modvirker det infektion.

- Vores produktpalette er bred og varieret, og opfylder mange forskellige behov, fordi det har vist sig, at 2QR-molekylet virker på alle skadelige bakterier. Derfor undrer det mig, at ikke langt flere læger anbefaler produkterne i Multi-Gyn serien til at forebygge og behandle forskellige bakterie- og svampeinfektioner.

Specielt i de tilfælde hvor lægerne har ordineret antibiotika i et behandlingsforløb. For vi ved jo, og især lægerne ved, at en antibiotikabehandling i mange tilfælde vil ændre den normale bakterieflora i vagina, og derfor skabe ubalance med hensyn til fugtighed, udflåd og pH-værdi, siger Charlotte Ringgaard Andersen.